Personvernerklæring

Personvern, nettbasert behandling av personopplysninger

Denne personvernerklæringa gjelder for Miniforetaks nettsteder. Miniforetak AS (organisasjonsnummer 813931842) er behandlingansvarlig for personopplysninger som samles inn på  nettstedet Miniforetak.no.

Miniforetak AS har egne databehandleravtaler med underleverandører som Sircon Norge AS (nettvert) og Demio (kurs- og webinarplattform).

Vi ønsker at du skal føle deg trygg når du besøker Miniforetak.no, og forsikrer deg om at personlig informasjon behandles på en sikker måte av oss som behandlingsansvarlig. Vi har forpliktet oss til å ta vare på ditt personvern.

Du kan besøke mange sider på Miniforetak.no uten uten å gi oss noe informasjon om deg selv. Noen ganger trenger vi likevel informasjon for å gi deg tjenester som du ber om, og denne erklæringen om vern av personlige opplysninger gir opplysninger om innsamling av data og bruk av data i slike situasjoner.

Personopplysninger som behandles

Miniforetak samler ikke inn opplysninger om personlige betalingskort, fødselsdato og personnummer.

Eksempler på informasjon vi samler inn, og i hvilke sammenhenger:

  • E-postadresse (gratismedlemmer og plussmedlemmer)
  • Foretaksnavn (plussmedlemmer)
  • Navn på kontaktperson (plussmedlemmer)
  • Foretaksadresse (plussmedlemmer)
  • Telefonnummer (plussmedlemmer)
  • Enkelte opplysninger knyttet til bruk av nettsidene våre, for eksempel nettlesertype, operativsystem, tilgangstid og henvisende nettområdeadresser. Denne informasjonen brukes til å drive tjenesten, opprettholde kvaliteten på tjenesten og gi generell statistikk for bruken av vår nettside.

Hvordan innhenting av informasjon skjer

Miniforetak samler inn opplysninger gjennom disse skjemaene på våre nettsider:

  • Kontaktskjema.
  • Skjema i forbindelse med kjøp av Miniforetak PLUSS og andre digitale produkter fra Miniforetak.
  • Registreringsskjema for nyhetsbrev.
  • Ved registrering til webinarer og kurs.

Formålet med å innhente personopplysningene

  • For å kunne gi tilgang til våre produkter og tjenester og oppfylle vår avtale med deg som er registrert som medlem eller kunde.
  • For å kunne levere produkter og tjenester, som nyhetsbrev, spesialtilbud og annen informasjon som du ber om eller kjøper.
  • For å få et bedre grunnlag for å lage og publisere innhold som er relevant for deg.
  • For å kunne varsle deg om nye produkter, spesialtilbud, oppdatert informasjon og andre nye tjenester fra oss.

Vi henter ingen informasjon fra tredjeparter, og formidler heller ikke personopplysninger du gir til tredjeparter.

Lagring av informasjonen

Opplysningene lagres på egen server hos vår nettleverandør Sircon Norge AS. Serveren står i Trondheim i Norge, og brukes kun av Miniforetak.

Underleverandører vi har databehandleravtale med, har eget ansvar for opplysningene som registreres om deg hos dem (se også under «Utlevering av opplysninger til tredjepart» nedenfor).

Informasjonskapsler (cookies)

Miniforetak har høsten 2020 fjernet alle informasjonskapsler som sporer og overfører personopplysninger til tredjeparter. Dette gjelder Google Analytics og Facebook piksel.

Som alternativ til Google Analytics bruker vi den betalte analysetjenesten Fathom (sponset lenke), som ikke sporer personopplysninger.

Hvis du har en medlemskonto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Miniforetak kan ha samarbeidspartnere og anbefale deres produkter ved å bruke affiliate-lenker. Disse er merket med «(Aff.)», «sponset lenke», «sponset innhold» eller på andre tydelige måter. Dette er lenker som via informasjonskapsler kan spore eventuelle kjøp. På denne måten får Miniforetak AS provisjon av salget, og informasjonskapslene brukes kun til dette formålet.

Tilgang til og endring av de personlige opplysningene

Vi gir deg tilgang til egne kundesider (Min konto) for å sikre at navn og personlige opplysninger er riktige og oppdaterte.

Hvis du registrerer deg eller ditt foretak på Miniforetak.no vil du til enhver tid ha full oversikt over bestillingene, produktene, fakturaene/kvitteringene og opplysningene dine.

Sletting av informasjon

Plussmedlemmer som avslutter plussmedlemskap, får automatisk status som gratismedlemmer. Gratismedlemmer slettes hvis de har vært inaktive i 12 måneder. Dette gjelder også gratismedlemmer og andre som har avsluttet abonnement på medlems-/nyhetsbrev, enten ved å melde seg av nederst i medlems-/nyhetsbrevet eller velge «Avslutt abonnement» under «Medlemsbrev» på Min konto-sida.

Fra Min konto-sida kan du etter innlogging når som helst be om at informasjonen vi har om deg blir slettet.

Hvis du er pluss- eller gratismedlem vil du da miste tilgangen til delene av våre nettsider som krever innlogging, men har fortsatt tilgang til åpent innhold.

Du kan også be om at all informasjon vi har om deg blir slettet ved å gi oss beskjed via e-post.

Kravet om oppbevaring av regnskapsmateriale, gjør at vi oppbevarer slik informasjon i henhold til regnskapslovgivningens krav.

Utlevering av opplysninger til tredjepart

Personopplysningene du oppgir til oss deles ikke med tredjeparter, men underleverandører leverer tjenester som kurs/-webinarplattform og betalingsløsninger til oss. Dette gjelder Demio (kurs/webinar) og Stripe (betalingsløsning/kortbehandling). Disse aktørene har vi databehandleravtale med, og de kan behandle personopplysninger på vegne av Miniforetak.

Innhenting skjer i forbindelse med kjøp av digitale tjenester hos oss.

Dine rettigheter

Etter EUs personvernforordning, som innlemmes ny norsk personopplysningslov i 2018, har du rett til å kreve innsyn i personopplysningene vi behandler om deg og hvordan vi behandler opplysningene.

Opplysningene du selv har oppgitt ved registrering/kjøp, kan du endre/administrere via din egen kontoside på Miniforetak.no.

Du kan også kreve at vi sletter opplysningene om deg.

Dersom du mener deg urettmessig behandlet etter personopplysningsloven, kan du klage til Datatilsynet, som er tilsynsmyndighet i Norge.

Her kan du kontakte oss

Du kan kontakte oss via e-post.

Du kan også kontakte oss via papirpost til:

Miniforetak AS
Volhaugvegen 26
7650 Verdal