Ny skattemelding for bedrifter

Det skjer mye med skattemeldingene for deg som driver bedrift i årene framover.

Noen hovedpunkter:

  • Fra 2023 kan aksjeselskaper levere skattemelding og næringsopplysninger kun via regnskaps- eller årsoppgjørssystemer.
  • I perioden 2022 til 2024 får selvstendig næringsdrivende (ENK) ny skattemelding, og de fleste må over på innsending via årsoppgjørs- eller regnskapssystem.
  • Næringsrapport skatt (som var en nyvinning for bare noen få år siden) blir borte fra og med inntektsåret 2021. Våren 2021 er altså siste gang du kan bruke denne varianten for innsending.
  • Noen enkeltpersonforetak (de aller minste, med helt enkle forhold, regner jeg med) får tilgang til egen ny portal for innsending hos Skatteetaten.

Her kan du lese mer om ny skattemelding for næringsdrivende.

Opprett konto her – og få en kortfattet sammenligning av enkeltpersonforetak og aksjeselskap.

Se også

[Guide] Slik leverer du skattemeldingen for ENK

Selvstendig næringsdrivende har frist til 31. mai før de må levere skattemeldingen for ENK (selvangivelsen) elektronisk, men det er mulig å søke om utsettelse helt fram til denne datoen. Næringsrapport skatt er borte som innleveringsmulighet fra og med skatteåret 2021 (innlevering våren 2022) Skatteetaten oppfordrer til at du bruker et regnskapssystem ved innsending av skattemelding…

Dette innholdet får du tilgang til som plussmedlem: Miniforetak pluss

[Guide] Næringsrapport skatt – alt du trenger å vite

Næringsrapport skatt forenklet innlevering av årsoppgjør og skattemelding (selvangivelse) for de minste bedriftene. Likevel: 2021 (skatteåret 2020) var siste gang du kunne bruke denne løsningen. Fra 2022 (skatteåret 2021) kan ingen lenger bruke Næringsrapport skatt, men til trøst for deg som driver enkeltpersonforetak: Skatteetaten lager en ny innleveringsløsning for deg som har enkle skatteforhold. Den…

Dette innholdet får du tilgang til som plussmedlem: Miniforetak pluss

Kommentarer