Kutter tvangsmulkt ved for sein levering av skattemelding

En person leverer bankkort via dataskjerm. Animasjon som illustrerer at Skatteetaten kutter tvangsmulkt ved for sen skattemelding for ENK og AS i år.

Sist oppdatert 18.03.2023

Fristen for å levere skattemelding for næringsdrivende og selskaper for 2019 ble utsatt til 31.august. Både ENK og AS slapp tvangsmulkt ved for sein levering for 2019.

Det skriver Revisorforeningen.

Myndighetenes reaksjon ved forsinket levering er normalt varsel om tvangsmulkt.

Som vi tidligere har meldt, er det ikke anledning til å søke om utsettelse med å levere utover 31. august. Selv om det ikke blir tvangsmulkt, kan du risikere at det blir ilagt tilleggsskatt i forbindelse med skjønnsfastsettelse av skatten.

Moralen er altså å få levert så raskt som mulig uansett, selv om du vil få et varsel før skatten blir fastsatt etter skjønn.

Du slipper også tvangsmulkt hvis du leverer mva-meldinga for 3. termin for seint i år.

Kommentar august 2021: For 2020 er den utsatte fristen 20. august 2021 (hvis du har søkt og fått godkjent søknaden). Ved for sein levering, påløper det tvangsmulkt for hver dag du ikke har levert.

Ingen konto hos Miniforetak ennå? Opprett konto her – og få en kortfattet sammenligning av enkeltpersonforetak og aksjeselskap.

Se også

[Guide] Det du trenger å vite om merverdiavgift

Sist oppdatert 14.02.2023 Moms er kortversjonen av merverdiavgift, offisielt forkortet med mva. Her er det mest grunnleggende om momsreglene, og hvordan du blir registrert i Merverdiavgiftsregisteret, der det fra 2021 kom en ny og enklere registreringsløsning. Jeg testet registreringsløsningen for DrivBedre AS, et e-bokforlag jeg startet høsten 2021. Førsteinntrykket er at denne løsningen innbærer små…

Dette innholdet får du tilgang til som plussmedlem: Miniforetak pluss

[Guide] Slik unngår du tvangsmulkt

Sist oppdatert 21.02.2023 Skatteetaten har innført tvangsmulkt for å få deg til å levere pålagt rapportering innen fristene. Se mulige konsekvenser og hvordan du unngår tvangsmulkt-fella. I forbindelse med den nye skatteforvaltningsloven, har skattemyndighetene innført tvangsmulkt for å få norske bedrifter til å levere pliktige opplysninger. Du kan også bli nødt til å betale hvis…

Dette innholdet får du tilgang til som plussmedlem: Miniforetak pluss

[Guide] Slik leverer du skattemeldingen for ENK

Sist oppdatert 07.02.2023 Selvstendig næringsdrivende har frist til 31. mai før de må levere skattemeldingen for ENK (selvangivelsen) elektronisk, men det er mulig å søke om utsettelse helt fram til denne datoen. Næringsrapport skatt er borte som innleveringsmulighet fra og med skatteåret 2021 (innlevering våren 2022) Skatteetaten oppfordrer til at du bruker et regnskapssystem ved…

Dette innholdet får du tilgang til som plussmedlem: Miniforetak pluss

Kommentarer