Kutter tvangsmulkt ved for sein levering av skattemelding

En person leverer bankkort via dataskjerm. Animasjon som illustrerer at Skatteetaten kutter tvangsmulkt ved for sen skattemelding for ENK og AS i år.

Fristen for å levere skattemelding for næringsdrivende og selskaper for 2019 ble utsatt til 31.august. Både ENK og AS slapp tvangsmulkt ved for sein levering for 2019.

Det skriver Revisorforeningen.

Myndighetenes reaksjon ved forsinket levering er normalt varsel om tvangsmulkt.

Som vi tidligere har meldt, er det ikke anledning til å søke om utsettelse med å levere utover 31. august. Selv om det ikke blir tvangsmulkt, kan du risikere at det blir ilagt tilleggsskatt i forbindelse med skjønnsfastsettelse av skatten.

Moralen er altså å få levert så raskt som mulig uansett, selv om du vil få et varsel før skatten blir fastsatt etter skjønn.

Du slipper også tvangsmulkt hvis du leverer mva-meldinga for 3. termin for seint i år.

Kommentar august 2021: For 2020 er den utsatte fristen 20. august 2021 (hvis du har søkt og fått godkjent søknaden). Ved for sein levering, påløper det tvangsmulkt for hver dag du ikke har levert.

Opprett konto her – og få en kortfattet sammenligning av enkeltpersonforetak og aksjeselskap.

Se også

[Guide] Slik søker du om utsatt levering av skattemeldingen

31. mai er den ordinære fristen for å søke om utsatt levering av skattemeldingen for næringsdrivende og aksjeselskap. Det er samme dag som den ordinære fristen for levering. NB! Fristen kan bli forskjøvet på grunn av helg eller bevegelige helligdager. Sjekk kalenderen for ENK eller kalenderen for AS for eksakt dato. [Guide] Slik leverer du…

Dette innholdet får du tilgang til som plussmedlem: Miniforetak pluss

[Guide] Slik unngår du tvangsmulkt

Skatteetaten har innført tvangsmulkt for å få deg til å levere pålagt rapportering innen fristene. Se mulige konsekvenser og hvordan du unngår tvangsmulkt-fella. I forbindelse med den nye skatteforvaltningsloven, har skattemyndighetene innført tvangsmulkt for å få norske bedrifter til å levere pliktige opplysninger. Du kan også bli nødt til å betale hvis det er åpenbare…

Dette innholdet får du tilgang til som plussmedlem: Miniforetak pluss

Kommentarer