Færre konkurser med korona

Det ble totalt registrert 4000 konkurser i 2020. Det var 1000 færre enn i 2019.

Det er Statistisk sentralbyrå (SSB) som melder dette.

Vi så det underveis i 2020, også, at antall konkurser var lavere enn året før. Kanskje ventet vi på et stort ras av konkurser mot slutten av året, men det skjedde ikke.

SSB så likevel at det ble en økning i antall konkurser fra 3. til 4. kvartal, men dette er normalt, ifølge seksjonssjef Erik Fjærli i SSB.

Antall konkurser økte fra 800 i 3. kvartal til 1119 i 4. kvartal.

– Økningen mot slutten av året var likevel brattere enn i 2020. Det er tidlig å si, men dette kunne indikere at konkursratene er i ferd med å ta seg opp, sier Fjærli til SSBs nettsider.

Les mer hos SSB.

Opprett konto her – og få en kortfattet sammenligning av enkeltpersonforetak og aksjeselskap.

Se også

Færre konkurser enn i 2019

Det har vært færre konkurser så langt i år (utgangen av mai 2020) enn for tilsvarende periode i 2019. Det er Statistisk sentralbyrå (SSB) som melder dette. SSB pekte allerede i slutten av mars på at blant annet tiltak fra Skatteeetaten bidro til å redusere antall konkurser etter utbruddet av korona-viruset. Nå fastslår byrået at…

Dette innholdet får du tilgang til som plussmedlem: Miniforetak pluss

Vekst i antall nye AS i den tøffeste koronaperioden

Koronakrisa la ingen demper på antall nyetablerte aksjeselskap i månedene april-juni 2020. Det var vekst i antall nye AS, men det ble startet færre enkeltpersonforetak. Ifølge ei pressemelding fra Statistisk sentralbyrå ble det startet 12 prosent flere aksjeselskap i andre kvartal 2020 enn tilsvarende kvartal i 2019. Slik starter du et aksjeselskap i 2020. Nedgang…

Dette innholdet får du tilgang til som plussmedlem: Miniforetak pluss

Kommentarer