Færre konkurser med korona

Sist oppdatert 18.03.2023

Det ble totalt registrert 4000 konkurser i 2020. Det var 1000 færre enn i 2019.

Det er Statistisk sentralbyrå (SSB) som melder dette.

Vi så det underveis i 2020, også, at antall konkurser var lavere enn året før. Kanskje ventet vi på et stort ras av konkurser mot slutten av året, men det skjedde ikke.

SSB så likevel at det ble en økning i antall konkurser fra 3. til 4. kvartal, men dette er normalt, ifølge seksjonssjef Erik Fjærli i SSB.

Antall konkurser økte fra 800 i 3. kvartal til 1119 i 4. kvartal.

– Økningen mot slutten av året var likevel brattere enn i 2020. Det er tidlig å si, men dette kunne indikere at konkursratene er i ferd med å ta seg opp, sier Fjærli til SSBs nettsider.

Les mer hos SSB.

Ingen konto hos Miniforetak ennå? Opprett konto her – og få en kortfattet sammenligning av enkeltpersonforetak og aksjeselskap.

Se også

[GUIDE] Standard arbeidsavtale og alt om ansettelser

Sist oppdatert 21.02.2023 Sjekk malen for standard arbeidsavtale (arbeidskontrakt) – og regelverk og muligheter knyttet til ansettelser. Her er malen Du kan lese om regelverket knyttet til ansettelser nedenfor, og bruk gjerne Arbeidstilsynets mal for standard arbeidsavtale: Her finner du standard arbeidsavtale. (Åpnes i ny fane) Malen er enkel og oversiktlig. NB! Du får malen på seks språk,…

Dette innholdet får du tilgang til som plussmedlem: Miniforetak pluss

Kommentarer