263

Frister og andre viktige datoer i årsoppgjøret

Del

544230_56722149kalenderResk(Ill.foto: Maxime Perron Caissy)

NB! Datoer for både aksjeselskap og enkeltpersonforetak / selvstendig næringsdrivende. Gjelder årsoppgjøret for skatteåret 2013.

  • 25. februar: Selvangivelsen for selskap kan leveres elektronisk.
  • 25. februar: Selvangivelsen for næringsdrivende kan leveres fra fagsystem/årsoppgjørssystem.
  • 10. mars: Oppgavefrist og betalingsfrist merverdiavgift, for næringsdrivende som har fått innvilget årsterminoppgave (omsetning under 1 mill. kroner).
  • 19. mars: Selvstendig næringsdrivende som har registrert seg som e-brukere, kan sjekke og godkjenne selvangivelsen for 2013.
  • 31. mars: Frist for å levere selvangivelse for selskaper, f.eks. aksjeselskap og samvirkeforetak, på papir. NB! Gjelder altså ikke selvstendig næringsdrivende/enkeltpersonforetak, som har senere frist.
  • 1. april: Selvangivelsen er tilgjengelig for alle næringsdrivende.
  • 30. april: Frist for å levere selvangivelse for næringsdrivende på papir (og frist for å søke om 14 dagers utsettelse av papirfristen).
  • 31. mai: Frist for betaling av tilleggsforskudd (skatt) for skatteåret 2013.
  • 31. mai: Frist for levering av selvangivelse for både næringsdrivende og selskap elektronisk via Altinn.
  • 31. mai: Frist for å søke om utsatt levering av elektronisk selvangivelse (for næringsdrivende, og regnskapsførere/revisorer for sine klienter).

Se skattekalenderen for full oversikt.


NB! Næringsdrivende? Du kan søke om utsettelse av levering.

Registrer deg kostnadsfritt her, og bli aktiv bruker av vårt forum.

Del

Legg til din kommentar

Navn:
E-post:
Kommentar:
Comments (3)
3tirsdag 25. mars 2014 10:12
Kåre Hauge
Hei! I lista di ovanfor over fristar kan det lett sjå ut som fristen for å levere sjølmelding på papir er BÅDE 31. mars OG 30. april. Eg høyrer med til dei (få?) som framleis levererer på papir, og måtte gå inn på skatteetaten.no for å finne ut om eg kan vente til 30. april.
Mvh
tirsdag 25. mars 2014 10:54
Paal Stavrum
Hei, og takk for innspillet! Ser at det kan virke litt uklart, og skal klargjøre det. Poenget er at den første fristen gjelder upersonlige selskaper (jf f.eks. aksjeselskap). Enkeltpersonforetak er ikke selskaper. Mvh Pål, red.
2tirsdag 11. mars 2014 15:22
nina
Helt enig- flotte nyhetsbrev som jeg digger å få. Jeg har alltid lett etter en enkel oversikt over alle daoer et nytt lite AS må huske på. Her har du f.eks ikke med frist for aksjonæroppgaven (for den har jo vært allerede) - hadde blitt overlykkelig for et slikt nyhetsbrev som dette med alle nødvendige datoer- som man bare kunne printet ut og satt aller først i økonomipermen!! Vet at det finnes en skattekalender, men jeg synes det er vanskelig å vite hva som gjelder meg og ikke.
tirsdag 11. mars 2014 16:50
Paal Stavrum
Tar det som et godt tips, Nina. Takk for det.
1tirsdag 11. mars 2014 10:09
SmartPack Bente Borgan
Er så glad for nettsiden din og nyhetsbrevene dine Pål. Du gir så mye god informasjon, tips og ikke minst påminnelser, spesielt for grundere som ikke har rukket å sette seg inn i alt enda. Love it
tirsdag 11. mars 2014 10:51
Paal Stavrum
Hjertelig takk for det, Bente! Det motiverer å få slike tilbakemeldinger.